Medgeneracijsko povezovanje na Žinkani

31. maj 2022 – Člani našega društva so sodelovali na športnih prireditvah v okviru že desete Žinkane.

Žinkana je v preteklih izvedbah povezala že veliko ljudi in organizacij ter sprožila pozitivne vibracije v Slovenskih Konjicah. Samo ime izvira iz španske besede ‘yincana’, kar v španskem jeziku pomeni dogodek, na katerem se lahko udeleženi aktivirajo v različnih panogah. Konjiška Žinkana skupnost aktivira preko prostovoljstva.

V letu 2022 je Žinkana obeležila 10 let izvajanja. V duhu smernic dolgožive družbe in Evropskega leta mladih je bila letos rdeča nit medgeneracijsko povezovanje in prenos znanj, spodbujanje redne fizične aktivnosti ter spoznavanje aktivnosti različnih lokalnih športnih in mladinskih društev. Izvedena je bila v obliki športnega dne v sodelovanju z Zavodom za šport Slovenske Konjice (projekt ‘Healthy Life Happy Life for 60+ Seniors’), Planinskim društvom Slovenske Konjice, Kegljaškim društvom Slovenske Konjice, Strelskim društvom Slovenske Konjice, NGym, Društvom upokojencev Slovenske Konjice in Šahovskim društvom Slovenske Konjice. Aktivnosti, ki so potekale na različnih športnih točkah, se je udeležilo več kot 60 starejših in mladih oseb. Vsi skupaj smo se nato (z)družili na pikniku, ki je po aktivnostih potekal v MC Patriotu. (Besedilo: MCDD)

Dež ni ustavili pohodnikov, ki so se zbrali pred konjiško športno dvorano, nato pa z dežniki odšli po vedno privlačnih poteh Konjiške gore.