TEČAJI IN DELAVNICE

 Skupina za izobraževanje redno pripravlja tečaje tujih jezikov ter različne delavnice.

V sodelovanju s Celjskimi lekarnami pripravljamo  vsak zadnji torek v mesecu srečanja s farmacevti. Sodelujemo tudi z Mladinskim centrom Dravinjske doline in Večgeneracijskim centrom Socio iz Celja ter izbiramo iz njihovega bogatega programa vsebine, ki nas zanimajo. V sodelovanju z njimi so zaživeli tudi tečaji računalništva in dela s pametnim telefonom.

V jesenskem času zbirajo tudi prijave za abonmajske predstave v SLG Celje.

splet - racunalnistvoNa tečaju računalništva


Ročnodelske delavnice skupine Spominčice

Ljubiteljice ročnih del se zbirajo ob ponedeljkih med 13. in 17. uro v prostorih društva. Dejavne so od oktobra do konca aprila. Skupino vodi Zvonka Krajnc.

Članice kvačkajo, klekljajo, vezejo, pletejo, šivajo rešiljeje… Leta 2013 so obogatile svoje ročnodelske spretnosti še s česanjem in predenjem volne in v sodelovanju s Kulturnim društvom konjiških likovnikov dvignile raven vrste izdelkov. Nove izzive in nove tehnike v vzorčenju izdelkov, ki so jih osvojile, vsako leto predstavijo na dobro obiskani razstavi v počastitev dneva žena, aktivna članica Zofija Voler pa pripravlja tudi samostojne razstave idrijske čipke. Svoje znanje so Spominčice lani predstavile  v Lambrechtovem domu in v otroškem vrtcu. Ob uspešnem ustvarjanju se znajo tudi poveseliti na pohodih, izletih ali piknikih.

RAZSTAVA 2015 022Skupina Spominčice ob zaključku razstave ročnih del v počastitev dneva žena.


Skupina zeliščaric Kopriva

Zeliščarska skupina Kopriva združuje preko 20 članic. Sestajajo se praviloma ob sredah ob 9. uri. Skupino od poletja 2023 vodi Jelka Klinc, pred njo jo je 18 let vodila Katarina Černec.

Najraje raziskujejo na domačem terenu, saj v bližnji naravi ne manjka zelišč. Redna srečanja nadgrajujejo z različnimi predavanji, obiski delavnic ter poučnih krajev in ljudi. Povezujejo se z drugimi društvi zeliščarjev v Sloveniji. Poleg spoznavanja zelišč in njihove uporabnosti so srečanja tudi priložnost za izmenjavo raznih receptov za pripravo naravnih čistil za gospodinjstvo in način uporabe ter praktični preizkus kulinaričnih receptov. Pripravljajo tudi čaje in druga darila društva upokojencev za dobrodelno akcijo Drobtinica.splet - skupina zeliščark kopriva

Skupina zeliščaric Kopriva