ŠPORT IN REKREACIJA

Tekmovalni šport

 Skupino za tekmovalni šport vodi Erna Vrabič. Približno 180 članic in članov društva tekmuje v 6 disciplinah: šahu, kegljanju, balinanju, strelstvu, kegljanju s kroglo na vrvici ter pikadu. Svoje sposobnosti merijo na regijskih tekmovanjih društev upokojencev in na tekmovanju upokojencev Slovenije (seveda le ekipe, ki dosežejo prvo mesto na regijskem tekmovanju.)

Konjiški upokojenci smo po športnih dosežkih med najboljšimi v pokrajini. Leta 2013 so se najbolje odrezali kegljači, ki so na Pokrajinskih športnih igrah upokojencev Slovenije dosegli prvo mesto tako v moški kot v ženski konkurenci, moška ekipa pa je zmagala tudi na državnem prvenstvu. V letu 2017 so kegljači in kegljavke prav tako zmagali v regiji, na državnem prvenstvu  so bili kegljači drugi, kegljavke pa pete., Tradicionalno uspešne so tudi strelke, ki so leta 2013 na regijskem tekmovanju dosegle 2. mesto, leta 2017 pa 3. mesto.

Šah igramo v prostorih društva ob četrtkih od 9. do 13. ure, kegljanje za ženske je ob petkih od 9. do 10. ure na kegljišču KK v Konjičanki, balinanje je na balinišču DU ob sredah od 16. do 18. ure za ženske in za moške ob ponedeljkih od 16. do 20. ure, streljanje je na strelišču TO ob sredah od 18. do 20. ure ter pikado v prostorih društva ob sredah od 17. do 18. ure za ženske in od 18. do 20. ure za moške.

Družimo se, da smo aktivni in tako skrbimo za svoje zdravje. Pridružite se nam, saj več nas bo, močnejši bomo in tudi rezultati bodo boljši!

prvaki v kegljanju Državni prvaki v kegljanju za leto 2013: Dušan Grujič, Marjan Grosman, Žarko Vogrin in Srečko Bornšek v družbi z ekipo regijskih prvakinj.

regijsko tekmovanje v streljanju Športnice in športniki v Konjičanki.ekipi tekmovalcev v pikadu

Tekmovalke in tekmovalci v pikadu so se leta 2013 pomerili na regijskem tekmovanju v Preboldu.


 

Rekreativni šport

Rekreativni šport vodi Erna Vrabič. Gojimo pohodništvo, fitnes, rekreacijo, tenis in telovadbo.

Pohodniki, ki so si izbrali nordijsko hojo, se zbirajo vsako sredo ob 9. uri na dvorišču DU. Fitnes v Herkulu je ob ponedeljkih in četrtkih med 9. in 10. uro, rekreacija v OŠ Ob Dravinji pa ob torkih od 19. do 20. ure.

Poleg tega je telovadba  v prostorih Plesnega vala (bivši Tomi trade) ob ponedeljkih in četrtkih od 8.30 do 9.30.

Pilates je vsak torek med 9. in 10. uro v prostorih glasbene šole. V teh prostorih je sicer telovadba ob ponedeljkih med 8. in 9. uro ter ob četrtkih med 9. in 10. uro. Joga je prav tako v glasbeni šoli in sicer v dveh skupinah – ob četrtkih od 17.45 do 19. ure ter od 19.45 do 21. ure.

Tenis igramo pozimi v dvorani Banex, poleti pa na igriščih v parku. Upokojenci imamo tudi poseben popust, saj igramo popoldan, ko morajo drugi delati ali pa so v šoli.

splet - nordijci

Nordijska hoja je prijetna, koristna in primerna za vsakogar.