Pa se sliš’ – naj se sliš’

16. junij 2019 – Kakšnih 2.000 pevcev iz 120 slovenskih in tujih zborov je pod dirigentsko taktirko Igorja Švare zapelo na tradicionalnem srečanju v Šentvidu pri Stični. Med njimi so bili tudi pevke in pevci ženskega in moškega pevskega zbora našega društva.

Prireditev je bila letos še posebej slovesna, saj Tabor slovenskih pevskih zborov, najbolj množično zborovsko srečanje pri nas, praznuje 50 let. Tabor se je začel v soboto z nastopom 14 slovenskih pevskih zborov iz drugih držav, osrednja prireditev pa je bila v nedeljo. 50. tabor je potekal pod geslom Pa se sliš’ – naj se sliš’. Častno pokroviteljstvo letošnjega tabora je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je bil tudi slavnostni govornik osrednjega nastopa, na katerem je nekaj več kot 120 združenih moških, ženskih in mešanih pevskih zborov pod vodstvom Igorja Švare zapelo 22 pesmi. Sodelovali so še Policijski orkester, folklorna skupina Vidovo, pevski zbori osnovnih šol Ferda Vesela in Stična, šentviški pritrkovalci, orgličar Oto Nemanič in violinistka Eva Starešinič. Koncertni program sta obogatila recitatorja, dramska igralca Nina Valič in Klemen Janežič. Njihov nastop je neposredno prenašala tudi Televizija Slovenija.

Šentviški tabor so pripravili kulturno društvo Tabor slovenskih pevskih zborov, Občina Ivančna Gorica in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.