Konjiški športniki tretji v regiji

Junij 2019 – Zaključile so se Pokrajinske športne igre PZDU Celje. Pokal za najboljše društvo upokojencev v športnih panogah na Celjskem je letos osvojilo Društvo upokojencev Andraž nad Polzelo, na drugo mesto se je uvrstilo DU Rimske Toplice in na tretje lanski zmagovalec, DU Slovenske Konjice.

Na letošnjih pokrajinskih športno-rekreacijskih igrah je tekmovalo 32 društev upokojencev oziroma 30 moških in 23 ženskih ekip. Tekmovali so v sedmih panogah: pikadu, kegljanju s kroglo na vrvici, steznem kegljanju, šahu, ribolovu, balinanju in streljanju.

Konjiški upokojenci so skupno dosegli 55 točk (moški 26 in ženske 29). Prvo uvrščeno DU Andraž nad Polzelo je doseglo 62 točk ter drugo uvrščeno, DU Rimske Toplice, 56 točk. Konjičani so se dobro odrezali v večini panog, prvi mesti pa so osvojili v steznem kegljanju (moška in ženska ekipa). Obe zmagovalni ekipi se bosta oktobra pomerili z zmagovalci drugih regij na državnih športnih igrah.

Ostale uvrstitve konjiških športnikov: v šahu so tekmovali samo moški. Ekipa DU Slovenske Konjice se je med 9 ekipami vrstila na 3. mesto. V pikadu je bila moška ekipa na 11. mestu, ženska ekipa na 12. mestu. V kegljanju s kroglo na vrvici je bila moška ekipa na 12. ter ženska ekipa na 9. mestu. V balinanju so moški osvojili 8. mesto, ženske pa 7. V streljanju so tekmovale samo ženske in zasedle 2. mesto.

Naše tekmovalke in tekmovalci v pikadu