Tradicionalni praznični koncert

26. december 2018 – Ženski pevski zbor našega društva pod vodstvom Irene Golob je v cerkvi sv. Jurija v Slovenskih Konjicah pripravil tradicionalni božični koncert. Kot gostje so nastopili Moški pevski zbor Adolfa Tavčarja z umetniškim vodjem Samom Jezovškom in vokalna skupina Vrtca Slovenske Konjice. Povezovala ga je Enea Golob.

Program je bil razdeljen v dva vsebinska dela. Prvega so z domovinskimi pesmim posvetili državnemu prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti. Ta del je z doživeto interpretacijo Gregorčičeve pesmi Soči obogatil Milan Rozman. V drugem delu koncerta so zbori z božičnimi pesmimi zaznamovali praznični čas. Predstavil se je vsak zbor posebej, po dve pesmi v prvem in v drugem delu pa sta ženski in moški zbor zapela skupaj. Ob zaključku doživetega koncerta so vsi trije zbori skupaj zapeli Verdijev Zbor sužnjev iz opere Nabucco. Na klavirju jih je spremljala Ana Šelih.

Polno cerkev poslušalcev in nastopajoče je na začetku koncerta pozdravil konjiški arhidiakon Jože Vogrin. Ob zaključku se jim je zahvalila predsednica ženskega pevskega zbora Darinka Kavčič, ki je vse povabila še pred cerkev na kuhano vino, pecivo in klepet.