Prostovoljke so obiskale Lipico

16. avgust 2018 – Prostovoljke programa Starejši za starejše, ki deluje v našem društvu že deseto leto, so doslej obiskale že 1997 starejših od 69 let. Samo letos je 20 prostovoljk opravilo že 483 obiskov pri 348 ljudeh, od začetka vključitve v projekt pa so opravile že blizu 7 tisoč obiskov.

Take so številke, za katerimi se skrivajo pogovori, druženja ter po potrebi iskanje in nudenje različnih pomoči. Prostovoljke vedo, da vsakdo potrebuje drugega človeka in zavedanje, da ni sam, zato z veseljem razdajajo svoj čas in svojo energijo našim starejšim sokrajanom. Pomagajo jim po svojih močeh ter v sodelovanju z drugimi humanitarnimi organizacijami, kot sta Rdeči križ in Karitas, s centrom za socialno delo, pa tudi z Mladinskim centrom Dravinjske doline.

Čeprav prostovoljke opravljajo svoje poslanstvo z veseljem in dobro voljo, jih pogosto prizadenejo stiske in bolečine ljudi, ki jih obiskujejo – še zlasti, kadar jim ne morejo pomagati. Stisk in bolečin pa je pri starejših veliko, preveč. Marsikatero bi lahko omilila družba, država, z večjo in bolje organizirano skrbjo za starejše, mnoge so čisto osebne. Vse pa bolijo. Prave prostovoljke čutijo to bolečino, zato je prav, da se vsaj enkrat letno razvedrijo v družbi ostalih prostovoljk. Takšna priložnost je bila poletni obisk Lipice, kjer so lepa narava, plemeniti konji in njihova zgodovina pričarali nepozaben dan in dali prostovoljkam novo, še kako potrebno energijo za njihovo nesebično delo.