Koprive in Zelena sreča

27. avgust 2018 – Ponedeljkovo jutro je zasijalo v vsej svoji lepoti. Po obilnem dežju se je narava obarvala sveže zeleno, pregreto ozračje pa se je ohladilo na prav prijetno temperaturo. Ravno na ta dan so se članice DU Slovenske Konjice zeliščarske sekcije Kopriva podale na celodnevni izlet v Stogovce na Ptujski Gori na ogled zeliščnega in drevesnega vrta Zelena sreča.

Prijazna zeliščarica Damjana jim je postregla s prigrizki in jih seznanila z obilico novih informacij o gojenju, predelavi in shranjevanju zelišč, nato pa jih popeljala po prekrasnem vrtu, polnem znanih in manj znanih rastlin in dreves. Nesebično je delila svoje znanje in nobeno vprašanje ji ni bilo odveč.

Po ogledu vrta je bilo potrebno obiskati tudi biser gotike, baziliko Marije Zavetnice na Ptujski Gori, ki šteje častitljivih 608 let. Na poti proti domu, so se ustavile še na gradu Štatenberg, ki ga ščiti ob vhodu mogočna platana, okrog je urejen park, atrij pa kot za reklamno razglednico, le tu in tam se vidi, da je ta mogočni dvorec načel zob časa.

Polne lepih vtisov so ugotovile, da so preživele čudovit dan. (Ana Butolen)