90 let Cilke Mlakar

10. julij 2024 – Kako lepo je, kadar nas naši jubilanti pričakajo s smehom in pesmijo! Tako je predstavnike našega društva in KO Rdečega križa Slovenske Konjice sprejela 90-letna Cilka Mlakar.

Neumorna Konjičanka še vedno skrbi za urejen vrt, kuha, pospravlja… Rada to dela, rada je gospodinja. Da ji lahko rečemo Konjičanka, je posledica spleta naključij. Doma je bila v bližini Trebnega pri Mokronogu. „Šla sem v Ljubljano v službo. Delala sem v otroški kliniki na Vrazovem trgu, a tako kot vsi mladi, sem se rada tudi razveselila. Na nekem plesu, na katerega sem šla s sestrično, sem spoznala fanta, Petra. Leta 1956 sva se poročila in šla v Slovenske Konjice. Poskusila sem z različnimi deli, nato pa sem se ustalila v Konusu. V proizvodnji sem delala vse do upokojitve,“ pripoveduje.

Ob tem sta z možem postavila svojo hiši na Žički cesti, rodila sta se sinova Peter in Boris. Žal je Boris pri vsega 64 letih umrl, leta 2012 pa je odšel tudi Cilkin mož. Rodila pa sta se dva vnuka in potem še pet pravnukov. „Takšno je življenje,“ pravi. Rada se spominja letovanj z otrokoma na morju in kasneje z možem na Dolenjskem, kjer sta si postavila manjšo kočo. Vedno se je rada vračala v svoje domače kraje. Za njena leta je sedaj Dolenjska malce predaleč, a nič zato. Gospa Cilka si zapoje veselo pesem in spet z optimizmom zre v prihodnost.

„Preprosto živim. Še vedno gospodinjim in vrtnarim, ker noge niso več takšne kot včasih, pa se sprehajam le okoli hiše. K sreči imam ta mlade v isti hiši. Sami bi mi bilo težko.“ Želimo ji, da bi še dolgo tako z veseljem prepevala in se veselila vsakega dneva posebej.

Na posnetku je tudi sin Peter, ki ji s svojo družino bogati življenje.

Predstavniki DU in KO RK s slavljenko