Zmaga v steznem kegljanju

20. marec 2024 – Pripravili smo prvo letošnje tekmovanje celjske pokrajinske zveze DU. V steznem kegljanju so naši moški neprekosljivi in so tudi tokrat zmagali.

Med moškimi ekipami je bila drugo uvrščena ekipa Šentruperta nad Laškim in tretja ekipa DU Polzela. V ženski konkurenci je zmagala ekipa DU Rimske Toplice, naša prva ekipa je bila druga, tretja je bila ekipa DU Polzela.

Med posamezniki so vsa tri prva mesta v moški konkurenci osvojili člani DU Slovenske Konjice: Žarko Vogrin z 285 podrtimi keglji, Stanko Gmajner (284) in Milan Lešnik (270). Med ženskami posamezno je zmagala Marija Ranđelović iz Rimski Toplic (249), druga je bila Joža Stopinšek, prav tako Rimske Toplice (232) in tretja Sonja Kotnik iz DU Slovenske Konjice (225).

Priznanja in pokale so podelili predsednica našega društva Milica Dabanovič, delegat PZDU Celje Marijan Kajzba in predsednik Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri PZDU Celje Vojko Prislan, ki je zbrane tudi nagovoril.

Vodja tekmovanja je bila Sonja Kotnik, sodnika Dušan Grujić in Srečko Bornšek, oba Kegljaški klub Slovenske Konjice, ki je bil soorganizator tekmovanja.

Zmagovalna moška ekipa z Milico Dabanovič, Vojkom Prislanom in Marijanom Kajzbo.

Konjičanke so se uvrstile na drugo mesto med ženskimi ekipami.