Nepremagljivi v steznem kegljanju

19. april 2023 – Naše društvo je v okviru pokrajinskih športnih iger upokojencev pripravilo tekmovanje v steznem kegljanju. Zmagali sta tako moška kot ženska ekipa našega društva.

Ekipno so se na drugo mesto pri moških uvrstili tekmovalci DU Šentrupert nad Laškim in pri ženskah DU Rimske Toplice, na obe tretji mestu pa DU Polzela. Sicer pa tudi med posamezniki prednjačijo naši tekmovalci: pri moških je bil najboljši Stane Gmajner s 370 podrtimi keglji, sledita Drago Vengust (293) in Žarko Vogrin (275), pri ženskah je zmagala Ana Butolen (259), druga je bila Milica Rizmal iz DU Polzela (252) in tretja Darinka Bogatin (230).

Vodja tekmovanja je bila Zofija Voler, sodnika Dušan Grujič in na liniji Srečko Bornšek. Zbrane tekmovalce je v imenu DU Slovenske Konjice pozdravila Milena Brečko Poklič, pokale in medalje pa sta jim izročila predsednica PZDU Celje Zdenka Jan in novi predsednik komisije za šport pri PZDU Celje Vojko Prislan, ki je zamenjal dosedanjo predsednico Zofijo Voler.

Moška ekipa v steznem kegljanju DU Slovenske Konjice (Stane Gmajner, Drago Vengust, Srečko Bornšek in Žarko Vogrin) je tudi tokrat zmagala na pokrajinskem tekmovanju društev upokojencev.

Tudi ženska ekipa (Ana Butolen, Darinka Bogatin, Valerija Košič in Sonja Kotnik) je bila najboljša.