Tekmovanji v streljanju in pikadu

April, maj 2022 – Naši športniki so sodelovali na tekmovanjih, ki jih je pripravila Pokrajinska zveza društev upokojencev Celje.

Tekmovanje v streljanju z zračno puško je bilo v Vrbju. Sodelovalo je 12 moških ekip. Zmagala je ekipa DU Žalec. Pri ženskah so bile 4 ekipe. Prve so bile DU Vrbje, naša ekipa (Martina Kelemina, Zofija Voler in Milena Brečko Poklič) je bila četrta. Med posameznicami je bila Martina Kelemina šesta.

Tekmovanje v pikadu je organiziralo DU Ponikva pri Žalcu. Sodelovalo je 15 moških ekip. Zmagali so tekmovalci DU Ponikva, naši tekmovalci so zasedli 12. mesto (Franc Pušnik, Jože Malec, Ivan Mehle in Milan Zrnec, rezerva Stanko Godec). Med 15 ženskimi ekipami je zmagala ekipa DU Ostrožno, naša 1. ekipa je zasedla 6. mesto (Marija Martinčič, Jožica Zrnec, Nada Smogavec in Albina Pekovšek), 2. ekipa pa 10. mesto (Olga Beškovnik, Sonja Kotnik, Bernarda Mehle in Zofka Voler, rezerva Alenka Arnuš). Pri ženskah je Marija Martinčič zasedla 8. mesto, pri moških Franc Pušnik 14. mesto.

Naši tekmovalci v pikadu