Gostili smo državno prvenstvo v kegljanju

20. in 21. oktober 2021 – Naše društvo upokojencev je gostilo tekmovalce v steznem kegljanju na državnih športnih igrah upokojencev.

Sodelovalo je deset moških in devet ženskih ekip, zmagovalci posameznih pokrajin, med njimi tudi moška in ženska ekipa DU Slovenske Konjice, ki sta zmagali v celjski regiji. Med moškimi ekipami je zmagalo DU Medvode, drugo je bilo DU Kamnik in tretje DU Mislinja. Naši tekmovalci, državni prvaki z zadnjega tekmovanja, so bili tokrat šesti. Tekmovali so: Žarko Vogrin, Srečko Bornšek, Drago Vengust, Dušan Grujič in Stane Gmajnar. Med posamezniki je naš član Dušan Grujič zasedel tretje mesto. Med ženskimi ekipami so zmagale tekmovalke DU Kamnik, druge so bile DU Trebnje in tretje KU Gorenje. Konjiške tekmovalke so bile sedme. Nastopile so: Jožica Zrnec, Valerija Košič, Darinka Bogatin,Vera Malič in Sonja Kotnik. Med posameznicami je bila naša najboljša Vera Malič na 11. mestu.

Zbrane tekmovalce so po zaključku tekmovanj pozdravili in jim čestitali konjiški župan Darko Ratajc, predsednik DU Slovenske Konjice Anton Obrul, predsednik komisije za šport in delegat ZDUS-a Boris Zajc ter predsednica komisije za šport pri PZDU Celje Zofija Voler, ki je bila tudi vodja tekmovanja in je poskrbela še za obdelavo podatkov. Sodnika sta bila Dušan Grujič in Srečko Bornšek.

V imenu konjiških tekmovalk je priznanje sprejela Vera Malič.

Zbrane sta nagovorila Anton Obrul in Darko Ratajc.