Izobraževanje prostovoljcev

29. oktober 2019 – V dvorani Konjičanka je bilo letno srečanje – izobraževanje prostovoljcev, ki delujejo v programu Starejši za starejše v društvih upokojencev Slovenske Konjice, Loče, Zreče in Vitanje. Izobraževanje je vodila Mira Iskrač.

Z vzpodbudnimi besedami in zahvalo za delo, ki ga opravljajo, sta prostovoljce najprej pozdravila konjiški župan Darko Ratajc in predsednik DU Slovenske Konjice Anton Obrul. Prostovoljci, ki se jim je pridružil tudi predsednik DU Loče Mirko Kračun, so nato prisluhnili Miri Iskrač, ki se je najprej dotaknila zgodovine programa, ki v slovenskih društvih upokojencev živi že 16 let. Samo lani so prostovoljci v okviru tega programa opravili preko 110 tisoč obiskov starejših vrstnikov in jim zagotovili 58 tisoč različnih pomoči, vse z željo, da bi našli osamljene in onemogle ter jim olajšali stiske in olepšali starost. Osnovna tema tokratnega srečanja pa je bila »Preveč zadolžitev, premalo časa, kje sem pa jaz, prostovoljec?” Prostovoljci namreč pogosto v želji pomagati drugim pozabijo nase, kar lahko vodi v skrajnem primeru tudi v izgorelost. Kako to preprečiti, kako poskrbeti zase, da bodo lahko pomagali drugim? Prostovoljci so na to vprašanje dobili konkretne odgovore in nasvete, ki jim bodo brez dvoma olajšali nadaljnje delo, saj ima predavateljica, ki se že celo svoje življenje posveča prostovoljnemu delu v različnih nevladnih organizacijah in društvih, bogate izkušnje in znanje.

Prostovoljci iz štirih društev upokojencev s predsednikom konjiškega DU Antonom Obrulom in predsednikom loškega DU Mirkom Kračunom ter izobraževalko Miro Iskrač.
Zbrane prostovoljce je nagovoril tudi konjiški župan Darko Ratajc.