Medgeneracijski center tudi z nami

31. maj 2019 – V Slovenskih Konjicah, v prostorih starega vrtca na Slomškovi, so slovesno odprli Medgeneracijski center, ki so ga poimenovali Štib’lc.

V prostorih nekdanjega vrtca je že našlo svoje novo domovanje Društvo prijateljev mladine s Štorkljino hišo, pa tudi Turistično društvo in Šahovsko društvo. “Pričakujemo, da bo objekt postopoma povsem zapolnjen, v njem pričakujemo od 10 do 15 društev, ki so zdaj razpršena po različnih koncih občine. Medgeneracijsko druženje je dragoceno, saj plemeniti življenje tako mladim kot starejšim, zato ga spodbujamo,” je za Novice povedal župan Darko Ratajc, ki zagotavlja, da bo za vzdrževanje objekta dosledno skrbela občina.

Prostori, ki so potem, ko so se otroci in zaposleni iz vrtčevskih oddelkov na Slomškovi preselili v adaptiran in dograjen vrtec na Prevratu, več mesecev samevali, bodo tako nudili okrilje različnim generacijam in dejavnostim.

Ob odprtju Štib’lca je zapel tudi večgeneracijski pevski zbor, ki ga sestavljajo Ženski pevski zbor DU Slovenske Konjice, otroški pevski zbor Zlati konjiček in vokalna skupina Vrtca. Posamezne zbore in skupni zbor vodi Irena Golob.