Na Dnevih medgeneracijskega sožitja

15. maj 2019 – Zveza društev upokojencev Slovenije je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v času od 14. do 16. maja pripravila prve Dneve medgeneracijskega sožitja. K dobro pripravljeni in obiskani prireditvi je opazen delež prispevalo tudi naše društvo.

Na že 44. srečanju pevskih zborov DU Slovenije je kot zbor z najdaljšo tradicijo celjsko pokrajinsko zvezo DU predstavljal Moški pevski zbor Adolf Tavčar z zborovodkinjo Petro Brglez. Na tem najpomembnejšem zborovskem srečanju sta spregovorila predsednik ZDUS Janez Sušnik in direktor JSKD mag. Marko Repnik, na prireditvi pa so podelili tudi priznanja najboljšim sodelujočim na medgeneracijskih natečajih čipk, voščilnic in fotografskega natečaja Podobe medgeneracijskega sožitja 2019.. V komisiji za izbor najboljše čipke je sodelovala tudi članica našega DU, Zofija Voler.

Na odru Sožitje je s svojim privlačnim nastopom pritegnil pozornost Ženski pevski zbor DU Slovenske Konjice z gosti: otroškim pevskim zborom Zlati konjiček in vokalno skupino Vrtca. Združeni zbor, pravo podobo medgeneracijskega sožitja, je vodila Irena Golob.

V ustvarjalnem stičišču ZDUS so na razstavi nesnovne in žive kulturne dediščine z vezeninami in drugimi izdelki sodelovale članice naše skupine Spominčice, ki uspešno ohranja ročnodelsko znanje. Njihove izdelke smo lahko občudovali tudi na razstavi medgeneracijskega natečaja voščilnic 2019, klekljane izdelke pa tudi na razstavi Zgodbe iz hotela Delfin Izola.

Moški pevski zbor Adolf Tavčar je  na osrednji zborovski prireditvi zastopal PZDU Celje.

Ženski pevski zbor DU Slovenske Konjice z gosti

Privlačna razstava ročnih del, ki so jih ustvarile članice skupine Spominčice.