Izlet na Gorenjsko

9. maj 20219 – Društveni izlet na Gorenjsko je kljub slabemu vremenu v celoti uspel. Takole je o njem zapisala naša blagajničarka Vikica Šuberger:

“Kljub temu, da smo vedeli kaj nas čaka…… izlet pod dežnikom…. smo se imeli lepo. Kdo? Mi, konjiški upokojenci. Gorenjska brez sonca in celo z dežjem, ni kaj prida. Ampak postanek na Brezju, obisk gradu Turn v Preddvoru in obnova znanja o Josipini Turnograjski, nostalgičen ogled starega kmečkega orodja, malo sprehoda (seveda pod dežnikom) okrog jezera… Ni bilo preveč naporno.
Končna postaja Jezersko se seveda ni prikazala v vsej svoji lepoti. Toda mi smo bili zadovoljni tudi s pogledom na jezero, na delno zamegljene gore, predvsem pa z našim muzikantom, dobro hrano…., da o dobri kapljici, ne boste verjeli, celo Konjičana so imeli, sploh ne govorim.
Ob obilnem smehu, sladkarijah, ki smo jih prinesle s seboj, z raznimi vrstami dezinfekcijskih pijač, smo naredili naš izlet res super.
Ampak, ko smo končno odšli z Gorenjske, je sonce obsijalo Karavanke, kot bi bilo veselo, da se je rešilo nas, Štajercev. Toda vrnili se bomo… sigurno!”

Takole je bilo na Zgornjem Jezerskem