Leto 2018 je bilo odlično

21. marec 2019 – Člani društva smo se zbrali na rednem letnem zboru. Delo zbora sta na pot s pesmijo pospremila moški in ženski pevski zbor društva. Po pozdravu konjiškega župana Darka Ratajca, ki je izrazil željo po dobrem sodelovanju, je zbrane nagovoril predsednik društva Anton Obrul.

Ugotovil je, da je društvo v minulem letu delalo odlično, kar so opazili tudi drugi. Kot najboljše društvo v celjski pokrajini je bilo prejemnik posebnega priznanja in nagrade ZDUS. K temu so prispevali vsi programi, ki jih v društvu razvijajo. Športniki tekmovalci, aktivnih je preko 190, so bili skupni zmagovalci v celjski pokrajini, člani društva pa so aktivni tudi v športni rekreaciji. Program Starejši za starejše je zabeležil že deseto obletnico aktivnega dela in v tem času zabeležil 7183 obiskov pri starejših od 69 let, pevska zbora, moški in ženski, sta redno nastopala, med drugim tudi na samostojnem božičnem koncertu. Oba zbora sta napovedala tudi nastop na prvih Dnevih medgeneracijskega sožitja, ki jih maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravlja ZDUS. Zeliščarice skupine Kopriva so spoznavale zdravilne zeli in njih uporabo, članice ročnodelske skupine Spominčice so ustvarjale in prav tako postavile na ogled svoje izdelke, lani prvič ločeno tudi klekljarske. Poleg tega so se predstavile tudi na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na srečanju slovenskih društev upokojencev. Člani društva so se lani tudi radi udeleževali izletov, letovanja in skupnih praznovanj. O podrobnostih dela v posameznih sekcijah in načrtih za naprej so spregovorili njihovi vodje.

Zbor je sprejel tudi posodobljena pravila društva, predsednik pa je podelil letošnja priznanja. Priznanja DU Slovenske Konjice so prejeli: Helena Ajdnik, Danica Kavc, Vera Malič, Dragica Stjepčevič, Erna Hlastec in Berta Kolar. Priznanja PZDU Celje so prejeli: Jože Malec, Ivica Podgrajšek in Marija Kavčič, priznanje ZDUS pa Zofija Voler.

Zbrane člane društva so nagovorili tudi gostje. Regijska koordinatorica programa Starejši za starejše Ivanka Tofant je med drugim dejala, da upokojenci zaradi nizkih pokojnin ne živimo življenja, ampak ga le preživljamo. O tem priča tudi podatek, da so lani ob 10 tisoč obiskih zagotovili pomoč kar 5450-krat, a kot je dajala,: “Številke niso pomembne, pomemben je program, ki pomaga vsem, tudi tistim, ki niso člani društev upokojencev.” Majda Makovšek, predsednica DU Oplotnica, jo je v svojem nagovoru dopolnila: “Lepo, da pomagajo prostovoljci, a več bi morale narediti institucije, ljudje, ki jih za to plačujemo!” Željo po dobrem nadaljnjem sodelovanju so izrekli še podpredsednik DU Zreče Anton Ošlak, vodja MCDD Karmen Kukovič ter predsednik Turističnega društva Slovenske Konjice Cveto Štefanič.

Prejemniki priznanj, desno predsednik Anton Obrul

Med nagovorom župana Darka Ratajca.

Zapela sta naša pevska zbora.

Priznanje ZDUS je prejela Zofija Voler.