Prešernovo priznanje Milanu Rozmanu

7. februar 2019 – Med letošnjimi prejemniki priznanj za uspehe, dosežene na področju kulturne dejavnosti v občini Slovenske Konjice, je tudi Milan Rozman. Priznanje je prejel na akademiji ob slovenskem kulturnem prazniku.

Milana Rozmana je za priznanje predlagal Moški pevski zbor Adolfa Tavčarja, v katerem prepeva že vrsto let – skupaj je 88-letni upokojeni učitelj zabeležil že 68 let zborovskega prepevanja, ves čas pa razdaja tudi svoj igralski talent. Povezuje pevske nastope in jih bogati z izjemnimi interpretacijami različnih pesmi. Kdor je slišal njegovi izvedbi Gregorčičeve pesmi Soči, ali Minattijeve Nekoga moraš imeti rad, ni tega nikoli pozabil, saj sta se dotaknili srca. Sicer pa Milan Rozman vedno najde pravo besedo, pa naj gre za dan upora proti okupatorji pri Pustovi hiši na Tolstem Vrhu, za božični koncert v cerkvi, nastop v Lambrechtovem domu, ali za prireditve našega društva upokojencev. Tudi na podelitvi priznanj se je zahvalil na najlepši možni način – z doživeto recitacijo Prešernove Zdravljice.

Za svojo bogato dejavnost na področju kulture je že prejel častni Gallusov znak in leta 2017 plaketo Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje.

Župan Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc, nagrajenci Ivan Kacbek, Marija Sekirnik, Tina Konec in Milan Rozman ter direktorica Splošne knjižnice Slovenske Konjice mag. Renata Klančnik