V domove prinašajo veselje

18. december 2018 – Prostovoljke programa Starejši za starejše so se zbrale na zadnjem letošnjem sestanku. Ocenile so opravljeno delo in se pogovorile o načrtih za naprej. Pridružil se jim je tudi predsednik društva Anton Obrul, ki se jim je zahvalil za dobro delo in med drugim poudaril, da je tudi to botrovalo priznanju, ki ga je konjiško društvo kot najboljše v celjski regiji v tem letu prejelo od Zveze društev upokojencev Slovenije.

Dobro delo potrjujejo tudi številke. Letos so prostovoljke naredile 765 obiskov pri 490 starejših od 69 let. Svoj letni načrt so tako presegle za 47 odstotkov. Ker je program v konjiškem društvu upokojencev septembra zabeležil že 10-letnico, so pogledale tudi celotno obdobje. V projekt je bilo v tem času vključenih 1997 starejših občanov, pri katerih so prostovoljke opravile 6869 obiskov. 197 posameznikov so nudile tudi različne oblike pomoči, največ v okviru društva upokojencev, ostale pa v sodelovanju s Centrom za socialno delo, humanitarnimi organizacijami in drugimi.

Prostovoljke, ki si želijo predvsem okrepitev z mlajšimi sodelavkami, se zavedajo pomena svojega dela, saj prinašajo v domove starejših drobce veselja, predvsem pa zavedanje, da nihče ni pozabljen in sam.