S flosom in pesmijo po Dravi

23. junij 2018 – Pevke našega ženskega zbora smo z zborovodkinjo Ireno Golob in nekaj gosti obiskale Koroško.

Z avtobusne postaje v Slovenskih Konjicah smo se odpeljali do reke Drave, do mesta, od koder odpluje flos. Pred vkrcanjem so organizatorji uprizorili dobrodošlico z zanimivim programom, na flosu pa so nam predstavili zgodovino flosarstva iz časov, ko so na ta način prevažali hlodovino. Pri plutju s flosom po reki so nas ves čas spremljali trije krasni labodi in seveda poskočni muzikanti, ki so znali zaigrati tudi na stara glasbila. Dober, izdaten golaž, nam je tako še bolj teknil.

Po tem doživetju smo se odpeljali proti turistični kmetiji Klančnik v Podklancu pri Dravogradu. Mladi gospodar nam je predstavil zgodovino kmetije in njeno prihodnost. Ogledali smo si tudi spominsko sobo njihovih prednikov. Po pokušini domačih dobrot smo se odpeljali s prirejenim vlakcem v hrib, kjer imajo lovsko kočo in v njej ogromno število nagačenih primerkov živali. Pozna se, da je gospodar tudi strasten lovec.

Domov smo se vrnili v poznih popoldanskih urah, ocena izleta pa je bila enotna: lepo je bilo, saj je bil dan poln novih izkušenj in prijetnega druženja. (Z.V.)