Imamo najboljše športnike na Celjskem!

Junij 2018 – Zaključile so se Pokrajinske športne igre PZDU Celje. Pokal za najboljše društvo upokojencev v športnih panogah na Celjskem je letos osvojilo naše društvo upokojencev. Pokal bomo prejeli na zboru članov pokrajinske zveze.

Na letošnjih pokrajinskih športno-rekreacijskih igrah je tekmovalo 31 moških in 25 ženskih ekip. Moških tekmovalcev je bilo 930 in ženskih 650, torej skupno 1580 tekmovalcev. Tekmovali so v sedmih panogah: pikadu, kegljanju s kroglo na vrvici, steznem kegljanju, šahu, ribolovu, balinanju in streljanju. Pri vseh tekmovanjih je sodelovalo 31 društev upokojencev.

Konjiški upokojenci so skupno dosegli 76 točk (moški 33 in ženske 43). Drugo uvrščeno DU Andraž nad Polzelo je doseglo 59 točk ter tretje uvrščeno, DU Žalec, 54 točk. Konjičani so se dobro odrezali v večini panog, prva mesta pa so osvojili v steznem kegljanju ter v balinanju (moški in ženski ekipi). Vse štiri zmagovalne ekipe se bodo septembra pomerile z zmagovalci drugih regij na državnih športnih igrah.

Najboljši so bili naši kegljači…

…in balinarji.