Na Korčuli tokrat malo drugače

31. 8 do 7. 9 2017 – Letošnje letovanje konjiških upokojencev na Korčuli, enem najlepših dalmatinskih otokov, se bo vsem 61 udeležencem dodobra vtisnilo v spomin.

Na pot so odšli s trdnim namenom, da pustijo doma ne le delo, ampak tudi vse skrbi, saj jih je čakala Vela Luka in v njej hotel Adria. Na Velo Luko je marsikdo že imel čudovite spomine. Z letovanja pred desetimi leti so si jo zapomnili po idilični okolici in odlični hrani, tokrat pa so spomini drugačni. Korčula je sicer še vedno čudovit otok, poln sonca, zelenja, lepih plaž in zgodovinskih znamenitosti, ki so jih dnevno odkrivali na pohodih in raziskovanjih. Tudi večeri so bili ob glasbi in pesmi polni smeha in zabave. A žal ne za vse, saj je iz dneva v dan več udeležencev letovanja omagalo zaradi želodčnih in prebavnih težav.

Vse ostalo je bilo tako kot mora biti in še bolje. Za varno vožnjo je poskrbelo podjetje Lipičnik, v hotelu so jih z dobrodošlico pričakali duo Picikato in predstavniki turistične agencije Relax. Oboji so vse dni skrbeli, da nikomur ni bilo dolgčas, prav nič pa niso imeli z največjim presenečenjem: obiskom konjiškega župana Mirana Gorinška, ki tudi ne more brez Korčule. Klepet z veselo družbo, malo fotografiranja, in dan v mirnem okolju zaliva Plitvine je bil za vse še bogatejši in spomini še bolj pestri.

Del udeležencev letovanja na Korčuli

Župan Miran Gorinšek je nagovoril veselo družbo upokojencev.