Odzvali smo se vabilu narave

17. maj 2017 – Sončna sreda, po ledenih možeh in tisti Zofki, ki je letos kar dobro namočila zemljo, je kar vabila na kvalitetno preživljanje prostega časa v naravi, kar smo s pridom izkoristili člani in članice konjiških upokojencev.

Skupina stalnih sredinih pohodnikov se je odpravila na standardni pohod, zagnana kot vedno.

Članice zeliščarske sekcije Kopriva so se podale mimo Trebnika, po gozdni poti do gradu, na sam grad in razgledno okno, naprej po Zmajčkovi poti in spoznavale ob poti manj znane rastline, nabirale pa tiste dobro znane in preizkušene. Vsaka se je vračala vsaj s šopkom dišeče perle, ki so jo s pridom uporabljali že naši grajski gospodje, da so si z njo odišavljali vino in tobak, uporabna pa je tudi kot sestavina v čajnih mešanicah za pomiritev in mirno spanje. Tudi čemaža je še nekaj ostalo za kakšen imeniten namaz, juho ali kot dodatek k solatam.

Članice ročnodelske sekcije Spominčice pa so zaključile sezono, tako kot vsako leto, z velikim pohodom. Letos so se odločile za pot od Minattijevega spomenika izpred uredništva Novic pa do vznožja Goleka v zreški občini, kjer so si v priljubljenem kmečkem gostišču privoščile toplo malico, ki jim je dala moči in energije za povratek. Ločile so se s težkim srcem, kajti naslednje srečanje v polnem številu bo v pozni jeseni, ko bodo zopet tedenska druženja ob učenju novih vzorcev in izdelkov. (Ana Butolen)

Koprive pod gradom


Spominčice pri Ančki