Srečanje koordinatorjev v Vitanju

4. oktober 2016 – Koordinatorji programa Starejši za starejše celjske pokrajine so tokrat imeli redni sestanek v Vitanju.

Pred sestankom so si ogledali Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT), v katerem so potem tudi nadaljevali z delom. Srečanje so skrbno pripravile vitanjske prostovoljke na čelu s koordinatorico Angelo Lušenc. Zbrane sta pozdravila župan občine Vitanje Mirko Polutnik in predsednik Društva upokojencev Vitanje Jože Jeseničnik, ki sta poudarila pomen programa, v okviru katerega prostovoljci nesebično skrbijo za vse starejše, osamljene in pomoči potrebne, ter se jim za to skrb zahvalila. Da so letos na celjskem območju naredili že veliko, je potrdila regijska koordinatorica Ivanka Tofant. Opravili so namreč že 90 odstotkov za letos načrtovanih obiskov, oziroma že krepko preko 7 tisoč.

Ker dobro srce in pripravljenost pomagati nista vedno dovolj, se prostovoljci tudi redno izobražujejo. Za prostovoljke iz društev upokojencev Slovenske Konjice, Loče, Zreče in Vitanje bo takšno izobraževanje 19. oktobra v Slovenskih Konjicah. Predavateljica bo Anka Osterman, vodja programa Starejši za starejše pri ZDUS.

koordinacija-vitanje-2016