Na festivalu za tretje življenjsko obdobje

30. september 2016 – Na 16. festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani so aktivno sodelovali tudi člani našega društva.

Predstavili sta se ročnodelska skupina Spominčice in skupina zeliščaric Kopriva, na medgeneracijskem odru pa so zapeli pevke in pevci našega ženskega in moškega pevskega zbora. Na festivalu so naši člani sodelovali prav na dan, ko je bila v Cankarjevem domu tudi osrednja prireditev ob 70-letnici Zveze društev upokojencev Slovenije.

Sicer pa je festival za tretje življenjsko obdobje edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot. Tudi zato je sodelovanje na takšni prireditvi pomembno.

f3zo-2016

Zanimiva predstavitev dejavnosti Spominčic in Kopriv

f3zo-2016-1

Moški pevski zbor Adolfa Tavčarja z dirigentom Samom Jezovškom

f3zo-2016-3

Ženski pevski zbor z dirigentko Ireno Golob in instrumentalno spremljavo

f3zo-2016-2

Zbora sta zapela tudi skupaj kot mešani pevski zbor.

f3zo-2016-4

Skupina pevk pred parlamentom