Poletje v naravi

20. julij 2016 – Sredino jutro je bilo toplo in je kar vabilo v naravo, na sonce, nekam višje, kajti poletni dnevi znajo biti vroči in soparni v dolini, malo višje pa se že da dihati in tudi gibanje ni tako utrujajoče.

Članice DU Slovenske Konjice sekcije Kopriva so ta dan izkoristile za obisk travnikov in pašnikov na Rogli ter nabirale znane in spoznavale manj znane zdravilne rastline. Kot vedno so uživale v družbi ljudi z istimi interesi, slišala se je celo pesem in večkrat je izbruhnil spontani smeh, ki je odmeval daleč naokrog. Presenetljivo veliko turistov se je ustavljalo na krajših in daljših klepetih, pokazali so dosti zanimanja za rastline, katerih niso poznali in kot vedno so jim članice prijazno razložile, za kaj se rastline uporabljajo, kako se jih pripravi, shrani in kakšno tegobo olajšajo.

Zadovoljne z nabranimi zelišči in novim znanjem so se vrnile v dolino s skupnim soglasjem, da gredo naslednji mesec na Primorsko. Če ne bo zelišč, bo pa slan morski zrak in kdo pravi, da ta ni zdrav? (Ana Butolen)

poletje 2016