Odlični v kegljanju, manj v pikadu

7. in 8. junij 2016 – Sodelovali smo na tekmovanjih Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje v pikadu in v kegljanju.

Moška in ženska ekipa v pikadu sta se udeležili tekmovanja v Bočni (Gornji grad). Sodelovalo je 13 moških in 9 ženskih ekip. Naši ekipi sta se srčno borili, vendar so bili drugi boljši. Moška ekipa v sestavi Jožef Malec, Stanko Godec, Ivan Mehle in Franc Pušnik je zavzela 13. mesto, ženska v sestavi Regina Rančnik, Zofka Voler, Albina Pekovšek in Nada Veber Smogavec pa 8. mesto. „Tekmovali smo v prečudoviti naravi, v krasnem vremenu ter ob odlični organizaciji članov DU Bočna,“ so povedali tekmovalci.

Regijsko tekmovanje v kegljanju je bilo v Celju. Sodelovalo je 5 moških ekip in samo 2 ženski. Pri moških so zmagali naši tekmovalci (Žarko Vogrin, Srečko Bornšek, Stanko Gmajnar, Dušan Grujič in Janez Petek. Ženska prva ekipa v sestavi Ana Butolen, Vera Malič, Darinka Bogatin in Valerija Košič so osvojile ravno tako 1. mesto. Tudi druga ženska ekipa v sestavi Sonja Kotnik, Zofka Voler, Martina Kelemina, Jožica Zrnec in Štefka Razboršek ni kaj dosti zaostajala za prvo ekipo. Med moškimi tekmovalci posamezno sta osvojila prvo in drugo mesto Srečko Bornšek in Stanko Gmajnar, pri članicah pa prvo Vera Malič, drugo Sonja Kotnik in tretje Ana Butulen.

Obe ekipi, moška in ženska, sta se uvrstili na državno prvenstvo upokojencev Slovenije, ki bo v jeseni.

Pikado 2016

Tekmovalci v pikadu

Kegljanje 2016

Naši kegljači so bili zopet najboljši.