Februarsko srečanje Kopriv

17. februar 2016 – Redno mesečno srečanje članic sekcije Kopriva je bilo namenjeno zdravi prehrani. Predstavila jo je Mateja Rebernak, višja medicinska sestra iz konjiškega zdravstvenega doma.

Poleg gibanja, kakovostnega spanca in zadostne količine popite vode, predstavlja zdrava prehrana osnovo za zdrav življenjski slog, ki preprečuje nastanek kroničnih bolezni, debelosti, povišanega holesterola, zobnih bolezni, visokega krvnega pritiska itd. Naša prehrana naj bi bila pestra, sveža, barvita in okusna, po možnosti ne industrijsko predelana z dodatki umetnih arom, konzervansov, sladkorja in nekoristnih kalorij. Zaradi pomanjkanja časa, preutrujenosti, včasih tudi nepoučenosti, prihajajo na naše mize obroki, ki so sicer okusni, dolgoročno pa slaba naložba za naše zdravje in za zdravje ljudi, ki jih imamo radi.

Gospa Mateja Rebernak je prijazno odgovorila na množico zastavljenih vprašanj, po končanem srečanju pa so članice odhitele domov pripravljat zdrav obrok, kajti tudi dobre informacije je koristno uporabiti sveže. (Ana Butolen)koprive 2016 002