Državno prvenstvo v streljanju z zračno puško

2. oktober 2015 – Uspešno smo pripravili in izvedli državno prvenstvo upokojencev v streljanju z zračno puško. Sodelovalo je 21 ekip iz desetih slovenskih regij s preko 80 tekmovalci.

Med 13 moškimi ekipami je zmagala ekipa DU Slovenj Gradec. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Žalca in na tretje ekipa Škofje Loke. Najboljši posamezniki so bili Jože Jeram z Ljubečne na prvem mestu, Brane Krese iz Kočevja na drugem ter Milan Goubar iz DU Žalec na tretjem mestu.

Med osmimi ženskami ekipami je zmagala ekipa DU Vrbje, druge so bile strelke iz Novega mesta, tretje tekmovalke iz DU Slovenj Gradec. Ekipa Slovenskih Konjic (Zofija Voler, Martina Kelemina in Nežika Vivod) je zasedla četrto mesto. Med posameznicami je šla zmaga v roke Karoline Ferme iz Vrbja, druga je bila Mihaela Sušec iz Slovenj Gradca, tretja pa Dragica Vogrinčič iz Murske Sobote.

Tekmovanje smo pripravili v sodelovanju s Strelskim društvom Slovenske Konjice. Vodila ga je vodja tekmovalnega športa v DU Slovenske Konjice Zofija Voler, sodnika sta bila Irena Golob in Martin Fevžer. Da je bilo vse tako kot mora biti, sta skrbela tudi predstavnik Komisije za šport pri ZDUS Franc Ernestl ter Dani Vovk, predsednik komisije za šport pri PZDU Celje.

Slovesna razglasitev rezultatov je bila v dvorani Konjičanka. Zbrane sta nagovorila predsednik DU Slovenske Konjice Anton Obrul ter predsednik PZDU Celje Silvo Malgaj, ki sta tudi podelila pokale in medalje najbolj uspešnim udeležencem. Posebno priznanje sta prejela tudi najstarejša tekmovalca: 85-letni Edi Bruderman iz DU Krim Rudnik (Ljubljana) ter 82-letna Jožefa Vršaj iz DU Savsko naselje (Ljubljana).

Za pripravo in izvedbo državnega tekmovanja smo prejeli vrsto čestitk. Predstavnik Komisije za šport pri ZDUS Franc Ernestl ga je na primer ocenil kot zagotovo daleč najboljšega v zadnjih petih letih v Sloveniji. Škoda le, da so tudi tokrat predstavniki lokalne skupnosti imeli pomembnejše obveznosti in naših gostov iz vse Slovenije ni mogel nihče niti pozdraviti.

državno prvenstvo v streljanjun 2015

Udeleženci državnega prvenstva društev upokojencev v streljanju z zračno puško