Izlet v Prekmurje in na Goričko

19. maj 2015 – Ta dan smo konjiški upokojenci preživeli na izletu v Prekmurju in na Goričkem. Prvi postanek s pogostitvijo smo imeli v motelu Čarda, nato smo si ogledali evangeličansko cerkev v Bodoncih, največji baročni grad na Slovenskem v Gradu na Goričkem, ekološko turistično-čebelarsko kmetijo Čebelji gradič ter cerkev sv. Helene na Pertoči z imenitnim mozaikom avtorja patra Marka Rupnika. Izlet smo zaključili z vožnjo mimo Ledavskega jezera ter skozi Mursko Soboto do motela Čarda, kjer nas je čakalo prekmursko kosilo.

„Bilo je lepo in poučno. Veliko sem se naučila o razlikah med rimsko katoliško cerkvijo in evangeličani. Naš vodič je bil celo evangeličanski duhovnik, ki nam je razkazal cerkev v Bodoncih. Nato smo šli v Grad, da vidimo najznamenitejši grad, ki so ga ustanovili Vitezi templarji. Na zemljevidu Slovenije leži prav tam, kjer ima kura oko in po neki legendi je sečišče glavnih energijskih tokov. Ko bo obnovljenih vseh 365 sob, kolikor jih ima grad, bo kura spregledala in Slovenija bo zacvetela. V Rogašovcih smo poskušali čebelje izdelke in poslušali o čebelicah…
Najlepše smo pustili za konec, ko smo si ogledali prekrasno cerkev sv. Helene na Pertoči, ki jo je v celoti preuredil in okrasil umetnik pater Marko Rupnik. Pregovor, da nikoli nisi tako star, da se ne bi mogel česa naučiti, se je ta dan v celoti uresničil,“ je na svojo facebook stran zapisala udeleženka izleta Vikica Šuberger. Fotografije je prispevala Ana Butolen.

Izlet na Goričko 2015 - pri čebelarju.

Zadovoljni izletniki na ekološko turistično-čebelarski kmetiji Čebelji gradič.

Cerkev sv. Helene na Pertoči z mozaikom patra Marka Rupnika

Proti cerkvi sv. Helene na Pertoči, ki je navdušila z imenitnim mozaikom patra Marka Rupnika.