Na 90. slanikovi pojedini

18. februar 2015 – Slovenski kuharski mojstri so tudi letos na pepelnično sredo pripravili razstavo in pokušino postnih ribjih dobrot v hotelu Union v Ljubljani. Istočasno je potekalo tudi tekmovanje v pripravi hladno razstavljenih rib, rakov, školjk, mehkužcev, sladic ter kulinarične artistike na temo Slanikove pojedine.

Članice DU Slovenske Konjice sekcije Kopriva so se tudi letos udeležile tega, za oko všečnega dogodka, za želodec pa malo manj, kajti, roko na srce, Slovenci, posebej še Štajerci nismo pretirani ljubitelji ribjih jedi in smo nekje na repu evropskega povprečja glede na porabo vodnega življa na prebivalca. Z 10 kilogrami na leto krepko zaostajamo za ostalimi Evropejci, katerih povprečje je nad 20 kilogramov letno.

Po ogledu tega enkratnega letnega dogodka so si članice ogledale še portal stolne cerkve in se z vzpenjačo povzpele na grad od koder so si ogledale prestolnico v vsej veličini in belini, kajti dan je bil brez oblačka in tudi dobre volje ni manjkalo. (Ana Butolen)

koprive slan.poj. 2015 015