Jubilejni koncert ženskega zbora

27. marec 2015 – V Domu kulture Slovenske Konjice je bil koncert ob 20-letnici delovanja Ženskega pevskega zbora Društva upokojencev Slovenske Konjice. Spremljalo ga je geslo pevk: „V srcu ljubezen, na licih nasmeh, v duši pa pesem že 20 let.“

Zbor je ob ustanovitvi vodil Vlado Kukovič, od začetka leta 1996 pa ga vodi Adela Pečovnik. „Pod njenim vodstvom smo dosegle vidne uspehe… Že nekaj let redno sodelujemo na raznih prireditvah, občinskih in medobčinskih revijah ter vseslovenskem pevskem taboru v Šentvidu pri Stični. Prepevale smo tudi v zamejstvu. Da je bolj pestro, večkrat zapojemo skupaj z moškimi v Mešanem pevskem zboru DU Slovenske Konjice,“ so zapisale pevke v prijazno vabilo na koncert. Iz zgodovine zbora še to: prva predsednica je bila Katica Marinko, za njo Ida Tepej, zadnja leta pa za zbor skrbi Darinka Kavčič.

Jubilejni program ženskega zbora so obogatili gosti: Zlati konjiček – otroški pevski zbor Vrtca Slovenske Konjice (enota Slomškova) z zborovodkinjo Ireno Golob ter Moški pevski zbor Adolfa Tavčarja z zborovodjem Samom Jezovškom. Nastopili so tudi vnuki pevk. Vnukinja Zofije Voler, Enea Golob, je povezovala program, vnuka Marije Jakop – Urh Jakop in Marije Kavčič – Krištof Kavčič, pa sta zaigrala na harmoniko in trobento. Za klavirsko spremljavo sta poskrbela Irena Golob in Samo Jezovšek, za spremljavo na harmoniki Marjetka Gošnak. Ženski in moški zbor sta tudi tokrat nastopila skupaj, kot mešani pevski zbor, vse to pa je prispevalo k pestrosti koncerta.

Na njem je vodja OI JSKD Slovenske Konjice Breda Slapnik pevkam podelila Gallusove značke za dolgoletno prepevanje. Konjiški župan Miran Gorinšek jim je podelil priznanje in v svojem nagovoru še posebej izpostavil velik pomen prenosa ljubezni do slovenske pesmi s starejše generacije na najmlajše. Zbor so pozdravili in mu čestitali še Olga Nezman v imenu Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje, Anton Obrul v imenu DU Slovenske Konjice, Marija Štefančič v imenu Ženskega pevskega zbora Slovenske Konjice ter Milan Rozman v imenu Moškega pevskega zbora Adolfa Tavčarja. Zborovodkinji Adeli Pečovnik so se pevke zahvalile s klekljano čipko, šopkom cvetic in pesmijo.

Prijetno razpoloženje, ki so ga nastopajoči ustvarili, se je nadaljevalo na druženju po koncertu.

pesem za Adelo

Pevke Ženskega pevskega zbora DU so v zahvalo zapele tudi zborovodkinji Adeli Pečovnik.

mešanizbor

Mešani pevski zbor DU Slovenske Konjice. Pevke imajo v rokah cvetje, ki so jim ga za jubilej prinesli člani moškega zbora.

župan in zbor

Župan Miran Gorinšek je posebej poudaril pomen, ki ga ima prenos ljubezni do slovenske ljudske pesmi z generacijo na generacijo.

Nezman in zbor

Olga Nezman je z izbranimi besedami čestitala zboru in še posebej zborovodkinji Adeli Pečovnik.

Zlati konjiček

Otroški pevski zbor Zlati konjiček z zborovodkinjo Ireno Golob.

sprejem

Prijetno druženje po jubilejnem koncertu so obogatile tudi članice Društva kmetic Zarja.