Ob 20-letnici programa Starejši za starejše

13. junij 2024 – Dnevi medgeneracijskega sožitja, s katerimi Zveza društev upokojencev Slovenije promovira pozitivno podobo staranja, odpravlja predsodke in stereotipe o starosti, spreminja družbeno miselnost ter spodbuja vključenost in sožitje generacij, so bili letos v znamenju 20-letnice programa Starejši za starejše.

Program, ki s predanim delom prostovoljcev omogoča višjo kakovost življenja starejšim na njihovih domovih, je letos prejel državno odlikovanje, že leta 2017 pa je bil prepoznan tudi v Evropi in prejel priznanje državljan Evrope. Program je živ tudi pri društvih upokojencev Slovenske Konjice, kjer deluje od leta 2008, Zreče, Vitanje in Loče. Tudi zato so predstavniki naših prostovoljcev sodelovali na osrednji prireditvi 13. junija na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na kulturni prireditvi v čast 20-letnice programa je udeležence po video povezavi pozdravila predsednica države RS Nataša Pirc Musar, zbrani pa so prisluhnili tudi nagovorom predsednice ZDUS Zdenke Jan, državnega sekretarja ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiIgorjaFeketija in podžupana Mestne občine Ljubljana Dejana Crneka. Zdenka Jan je med drugim dejala, da je državno priznanje, ki ga je pred nedavnim prejela Zveza DU Slovenije, velika spodbuda in potrjuje pravo odločitev, da s tem humanitarnim programom vztrajamo naprej in iščemo izboljšave in olajšave za lažje delo vseh prostovoljcev.

Konjiški prostovoljci so se udeležili tudi posveta na temo socialnega varstva in dolgotrajne oskrbe, na katerem so poleg predstavnikov ZDUS-a sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za solidarno prihodnost, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Telekoma Slovenije, d.d., projekt E-oskrba na daljavo.

Delček konjiških prostovoljcev programa Starejši za starejše s predsednico ZDUS Zdenko Jan.

Konjiški prostovoljci na Dnevih medgeneracijskega sožitja. Levo Marija Martinčič, ki deluje v programu od leta 2008, ko se mu je pridružilo konjiško društvo upokojencev.

V prireditveni dvorani