90 let Pavle Štuklek

17. januar 2024 – Z dobrimi željami smo skupaj s predstavniki Rdečega križa, Karitasa ter številnimi sorodniki in prijatelji v konjiškem župnišču obiskali našo dolgoletno članico, Pavlo Štuklek, ki je prav na ta dan praznovala 90-letnico.

Srčna gospa Pavlica že od leta 2006 po svojih najboljših močeh gospodinji v župnišču, spomnimo pa se je tudi iz let, ko je delala v konjiški papirnici in v pekarni in slaščičarni Rogla. Kot otrok je odraščala v družini s še tremi brati in sestrami v Polenah, večino življenja pa so njen dom Slovenske Konjice. Mož Drago ji je umrl že pred tremi desetletji, edini sin Drago pred petimi leti. Težke preizkušnje je gospa Pavlica prebrodila s svojim načinom življenja, v katerem igra osrednjo vlogo pomoč drugim. Na pobudo gospe Trezike je začela prostovoljno pomagati v konjiškem župnišču in ne glede na leta še vedno vztraja: „Perem, kuham in še kaj postorim, če ne morem, pa dol sedem. Malo se leta že poznajo, Človek ni več tak kot je bil,“ prizna. Ko je imela še več energije, je skoraj pet let hodila pomagati tudi na Sladko Goro nekdanjemu konjiškemu kaplanu Roku Metličarju. „Samo dobro voljo je treba imeti, pa vse gre,“ pravi..

Njeno srčnost in dobro voljo vsi cenijo. Preprosto radi jo imajo. To je bilo dobro videti tudi na njen praznični dan, ko so si kljuko na vratih župnišča podajali številni ljudje, ki so ji prišli zaželet vse najboljše. Vlogo gostitelja je tokrat prevzel kar arhidiakon Jože Vogrin, ki za gospo Pavlico rad reče, da mu je kot druga oma, največja želja slavljenke pa je preprosta: „Da bi se le vsi razumeli!“ Če bi bili ljudje tako dobrosrčni in vedno pripravljeni pomagati, kot je gospa Pavlica, bi se to tudi uresničilo. Zdravja in dobre volje ji želimo!