Uspešno na DMS

24. in 25. maj 2023 – Na letošnjih Dnevih medgeneracijskega sožitja, ki jih je ZDUS pripravil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se je odlično predstavilo tudi naše društvo.

S pesmijo sta naš ženski pevski zbor in otroci Vrtca Slovenske Konjice z zborovodkinjo Ireno Bezjak Voler simbolično prva nastopila na slovesnem odprtju, na katerem so bili poleg predstavnikov društev upokojencev tudi številni ministri in predsednik Vlade RS dr. Robert Golob, ki je bil tudi slavnostni govornik. Zbrane so pozdravili in nagovorili tudi Janez Sušnik, predsednik ZDUS, Simon Maljevac, minister za solidarno prihodnost in Simon Trussevich, predsednik Medgeneracijske koalicije Slovenije, ki jo sestavljajo Dijaška organizacija Slovenije, Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Zveza društev upokojencev Slovenije.

V dveh dneh so se zvrstile številne prireditve in predstavitve dejavnosti društev upokojencev, pa tudi okrogle mize, na katerih so se lotevali za upokojence pomembnih in vročih tem, kot so pokojninska in zdravstvena reforma. Dr. Golobu so prostovoljci predstavili tudi program Starejši za starejše.

Konjiško društvo upokojencev je bilo opazno tudi na veliki rokodelski razstavi pokrajinskih zvez. Z izdelki se je predstavila skupina Spominčice, s prikazom skoraj pozabljenih veščin pa izdelovalec košar Franc Pušnik in predica Zofija Voler.