Veselo martinovanje v Halozah

11. november 2022 – Bili smo na veselem martinovanju v Halozah (Zelena dolina).

Odlična (in velika) družba, vesela pesem in žlahtna kapljica so nas spremljali ves dan. Ker smo želeli martinovanje malce izletniško obogatiti, smo se najprej ustavili pri dvorcu Štatenberg. Čeprav je dvorec videl že boljše čase, je še vedno vreden ogleda.

V Zeleni dolini (Stoperce) so se izkazali in nam pripravili res pravo martinovanje. Svoj delček so dodali še naš Štefan Vida z iskrivim nagovorom, predsednica Milica Dabanovič in celo na hitro oblikovan pevski zbor, ki je nekaj malega vadil že na avtobusu. Resnici na ljubo je bil bolj kot ne odgovor na nastop moškega pevskega zbora društva upokojencev iz Radelj ob Dravi, s katerimi smo si delili prostor in tudi plesišče. Na njem je bila kar gneča, saj so ob igranju ansambla Še pa še večino zasrbele pete. K sreči je za malo predaha poskrbel prav ansambel, saj so njegovi člani duhovito opravili krst mladega vina in vse kar sodi k martinovanju.

Da naš izlet ni bil samo zabava, je zasluga gostobesednega Romana Padežnika, ki nam je med vožnjo z avtobusom predstavil ne le Dravinjsko dolino, ki smo ji ostali zvesti večino poti, ampak tudi vrsto zanimivosti – tudi legende o svetem Martinu.

Ocena našega martinovanja? Odlično. Bo treba ponoviti! Prva priložnost bo prednovoletno srečanje.

Pred dvorcem Štatenberg.
Štefan Vida
Nagovor predsednice Milice Dabanovič
Vesela pesem je zadonela pod vodstvom Romana Padežnika.
Plesišče je bilo ves čas zasedeno. Neverjetno, koliko kondicije imamo!