Sušnik napovedal vročo jesen

20. oktober 2022 – Na Rogli je bilo srečanje društev upokojencev celjske pokrajinske zveze, na katerem je sodeloval tudi predsednik ZDUS Janez Sušnik in napovedal vročo jesen v borbi za boljši položaj vseh slovenskih upokojencev.

Zbrano množico je najprej pozdravila predsednica PZDU Zdenka Jan. Poudarila je, da smo upokojenci polni življenja, izkušenj in znanja ter da je to čutiti na vseh področjih življenja. “Soustvarjali smo današnje pogoje življenja in skupaj z mlajšimi želimo oblikovati tudi sedanjost, tako da beseda upokojenec ne bo imela slabšalnega prizvoka,” je poudarila. Zahvalila se je vodstvu ZDUS-a, ki opozarja družbo na naš sedanji slab položaj, seveda pa tudi DU Zreče in osebju Hotela Planja na Rogli, ki so omogočili “da se imamo lepo”.

Janez Sušnik je največ pozornosti namenil prizadevanjem Zveze društev upokojencev Slovenije, ki skuša doseči uskladitev pokojnin z rastočo inflacijo in nenehnimi podražitvami. “Trudimo se za vseh 620 tisoč upokojencev v Sloveniji, ne le za člane društev. Ne, ne bomo šli pred parlament, ampak za zeleno mizo,” je dejal. Spregovoril je tudi o programu Starejši za starejše, na katerega smo po njegovih besedah vsi zelo ponosni, a država zanj še vedno ne zagotavlja vsega potrebnega denarja. Kot že večkrat je poudaril, da so pokojnine ekonomska kategorija, za tiste, ki jim pa ne zagotavljajo dostojnega življenja, mora država poskrbeti s socialnimi transferji. Napovedal je vročo jesen, a “danes je naš in vaš dan”, je še dejal.

Zbrane sta pozdravila tudi direktor hotela Delfin Miloš Milivojević, ki je poudaril, da ta naš hotel letos praznuje že 40-letnico delovanja in ima najbolj zveste goste, ter zreški župan Boris Podvršnik. Predstavil je novosti v zreški občini, še posebej na Rogli, člane društva upokojencev pa označil za pomemben dejavnik za izboljšanje razmer med starejšimi.

Na prireditvi sta Zdenka Jan in predsednica komisije za šport in rekreacijo pri celjski PZDU Zofija Voler razglasili najboljše društvo upokojencev v športno-rekreacijskih tekmovanjih PZDU Celje v letu 2022. To je že drugič DU Slovenske Konjice. Pokal je prevzela njegova predsednica Milica Dabanovič.

Da bi potrdili besede pokrajinske predsednice o bogatem ustvarjalnem življenju v društvih, so se s pesmijo in glasbili predstavili Vižarji iz DU Dobrna, Včerajšnjiki iz DU Gorica pri Slivnici in Slamjeki iz DU Planina pri Sevnici. Njihovi nastopi so bili uvod v sproščeno druženje, ko je imel glavno besedo ansambel z zreškega, Stara nota. Fantje so poskrbeli za veselo vzdušje, pa tudi veliko plesne rekreacije…

V množici udeležencev srečanja na Rogli so bili tudi člani DU Slovenske Konjice.

Milica Dabanovič, Janez Sušnik in Zdenka Jan

Pokal za naj-športno društvo sta Milici Dabanovič predali Zofija Voler in Zdenka Jan.

Dobre volje ni manjkalo.
Ko ob zvokih ansamla Stara nota zaplešeta predsednika slovenske in celjske zveze društev upokojencev…