Gostili smo pokrajinsko tekmovanje v šahu

8. junij 2021 – V dvorani Konjičanka je bilo pokrajinsko tekmovanje društev upokojencev v šahu, ki ga je organiziralo naše društvo v sodelovanju s Šahovskim društvom Slovenske Konjice.

Skupno je nastopilo 8 ekip. DU Slovenske Konjice sta zastopali dve: v prvi so bili Rudi Florjančič, Bogo Šibanc, Ivo Marinovič in Marjan Košak. Ekipa je zasedla tretje mesto. V drugi ekipi, ki se je uvrstila na šesto mesto, so bili: Franc Kodrič, Mirko Zupan, Karel Oder in Branko Arbaiter.

Pred razglasitvijo rezultatov so zbrane pozdravili podžupan Občine Slovenske Konjice Primož Poklič in predsednica odbora za šport in rekreacijo pri Pokrajinski zvezi društev upokojencev Celje Zofija Voler.

K uspešnemu poteku tekmovanja sta z izkušnjami prispevala predsednik šahovskega društva Slovenske Konjice Ivo Marinovič in sodnik oz. arbiter Boris Perkovič. Zmagovalna je bila ekipa DU Šentjur, na drugo mesto se je uvrstila ekipa DU Žalec.

Naša prva ekipa s podžupanom Primožem Pokličem, v ozadju predsednik društva Anton Obrul, Boris Perkovič in Zofija Voler.