Spoštovani člani DU Slovenske Konjice!

Za nami je leto 2020, leto, v katerem je epidemija Covid-19 zaznamovala naša življenja. Tudi življenje našega društva. To je leto, v katerem se prvič nismo srečali na zboru članov, ko nismo skupaj letovali, ko se nismo družili na izletih in piknikih, ko ne bomo skupaj silvestrovali. Leto, v katerem je bila vrsto mesecev zaprta tudi naša pisarna.

Kljub temu je društvo živelo – drugače, a vendarle bogato. Ko smo lahko, smo pripravljali predavanja, se družili v pevskih zborih, na športnih treningih, na pohodih, ob spoznavanju zdravilnih zelišč in ob ustvarjanju ročnih del. Z delom pa niti za hip niso prenehali naši prostovoljci v programu Starejši za starejše. V času epidemije so poskrbeli, da nihče nima občutka, da je sam in pozabljen. S “svojimi” varovanci se pogovarjajo po telefonu, včasih jih pravilno zaščitni nagovorijo od daleč, od ograje, preko sosedov… Ne samo, da preverijo, če je z njimi vse v redu, če imajo, kar potrebujejo in po potrebi poiščejo pomoč, ampak tudi da preprosto malo poklepetajo, saj je vsaka beseda v časih osamitve dragocena.

Želimo si, da bi si čim prej spet lahko podali roke, da bi skupaj premagovali težave, skupaj ustvarjali, se družili in veselili. Upamo, da nam bo to prineslo novo leto. V njem vam želimo veliko zdravja in osebnega zadovoljstva.

Srečno 2021!