Priznanje ZDUS našemu društvu

28. november 2018 – Društvo upokojencev Slovenske Konjice je kot najboljše društvo v celjski pokrajini v letu 2018 prejelo priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije. Priznanje je sprejel predsednik društva Anton Obrul na prireditvi Dan Zveze društev upokojencev Slovenije, ki je bila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Predstavniki našega društva so sodelovali na osrednji prireditvi, na kateri se je zbralo več sto predsednikov društev upokojencev in drugih gostov. Na njej so podelili tudi nagrade predstavnikom posameznih društev. Predsednik ZDUS Janez Sušnik je v nagovoru pojasnil, da se društva upokojencev po vsej državi ukvarjajo z različnimi dejavnostmi, od kulture do športa, krovna organizacija pa ima nalogo, da pospešuje delo teh organizacij in da ima tudi stik z vlado, pri kateri poskuša doseči, kar upokojencem pripada. Ko je govoril o potrebnih ukrepih, ki bi izboljšali položaj slovenskih upokojencev, je spomnil na neusklajevanje pokojnin v preteklosti in na nizek odmerni odstotek za pokojnine. Tudi predsednik Marjan Šarec se je strinjal, da bo potrebno še marsikaj narediti, vendar se to ne da čez noč. Sicer pa je Šarec pohvalil delo društev upokojencev, ki so po njegovem “nepogrešljiv del naše države”.

Prireditev je spremljala tudi rokodelska razstava sekcij nagrajenih društev. Naš razstavni prostor sta pripravili vodja skupine Spominčice Zvonka Krajnc in Zofija Voler: “Svojo nalogo sva dobro opravili, saj je bil naš razstavni prostor med najlepšimi, kar so potrdili številni obiskovalci, predsedniki slovenskih društev upokojencev, z zanimanjem pa so si ga ogledali tudi gostje na čelu s predsednikom vlade Marjanom Šarcem.”

Predstavniki našega društva s podpredsednicama ZDUS Mijo Pukl in Vero Pečnik ter Brankom Suhadolnikom, ki v ZDUS  skrbi za tehnično kulturo.

Predsednik ZDUS Janez Sušnik (levo) skupaj s predsedniki najboljših društev upokojencev v letu 2018 (Foto: Urška Boljkovac)