V Beli krajini in na Goleku

9. maj 2018 – Članice ročnodelskega krožka Spominčice so se po končnem izletu v Belo krajino, kjer so obiskale Tri fare in učno uro v šoli Pametna buča, kratek tečaj barvanja pisanic ter si ogledale predelavo lanu od trenja do končnih izdelkov, odločile, da še ni konec njihovega druženja v pozno pomladanskem času.

Pod vodstvom neumorne mentorice Zvonke Kranjc so opravile kar dolgo pot od Minattijevega spomenika do vznožja Goleka v zreški občini. Zadnji vzpon jim je olajšala gospa Silva, sicer tudi marljiva članica sekcije, z izdatnim nadomestkom izgubljene tekočine. V znanem gostišču so si privoščile najboljši bograč in slastne štruklje iz krušne peči. Po drugi poti so se odpravile nazaj proti domu. Ker so zaloge iz nahrbtnikov kar hitro izhlapele, so se ustavile še pri najbolj gostoljubni kmetiji, kajti pot je bila dolga, dan je bil vroč in senca je kar vabila, za povedati pa je tudi bilo veliko, tako da jih je Minatti dočakal komaj v času večerje.

Do sredine oktobra, ko se bodo zopet začele tedensko srečevati vsak torek, je še daleč in v tem vmesnem času se lahko naplete še mnogo stvari, mogoče celo kak piknik? (AB)