90 let Martine Strmšek

24. januar 2018 – Dolgoletna pevka ženskega pevskega zbora našega društva, Martina Strmšek, je svoj 90. rojstni dan praznovala v krogu nekdanjih sopevk, ki se jim je z dobrimi željami pridružil tudi predsednik društva Anton Obrul.

“Zadovoljna sem s svojim življenjem,” je povedala slavljenka Tinca, kar nekako začudena, da je že devet desetletij, odkar se je rodila na Bregu pri Slovenskih Konjicah v družini s petimi otroki. Otroštva in mladih let se rada spominja, prav tako svoje prve službe v Konusovem laboratoriju in treh desetletij, ko je vodila materialno knjigovodstvo v Kostroju. Tudi potem, ko se je leta 1988 upokojila, se življenje ni ustavilo: “Vključila sem se v ženski pevski zbor društva upokojencev in z njim preživela veliko lepega.” Pesem jo spremlja tudi sedaj, v Lambrechtovem domu, saj se je kmalu po vselitvi leta 2012 vključila v domski pevski zbor Beli cvet, enega najboljših domskih pevskih zborov v Sloveniji: “Dobri smo, zmagujemo na tekmovanjih,” ponosno pove.

Čeprav ugotavlja, da leta naredijo svoje, ima dovolj energije ne le za redne pevske vaje, ampak tudi za vse druge aktivnosti v domu, pa naj bo to tombola, skupina Melisa ali katera izmed številnih prireditev. “Tu sem zelo zadovoljna. Ves čas se kaj dogaja in za vse poskrbijo. Doma si nihče ne more toliko privoščiti. Če boste kdaj tu, vam ne bo žal,” prepričano pove in ponosno doda, da je bil ustanovitelj doma, Franc Lambrecht, njen sorodnik.

Kadar ni sredi dogajanja, se iz svoje sobe rada ozre proti Škalcam in Pohorju, pogosto pa se v mislih sprehodi po svetu: “Srečna sem, da sem toliko potovala in videla kar 26 držav. Na bratovo željo sem obiskala tudi Sveto deželo. Čeprav se nisem poročila, sem živela polno življenje. Ničesar nisem zamudila.”

Tudi na svoj 90. rojstni dan je bila polna veselja, presrečna, da je lahko spet zapela in nazdravila s svojimi prijateljicami. Naj ostane njeno življenje še dolgo tako lepo!