Pohodniki dosegli cilj

31. maj 2017 – Skupina pohodnikov, ki vsako sredo pešači pretežno po Konjiški gori, je tokrat dosegla cilj, ki se ji je že dve leti izmikal: Roglo!

Lani jim je pohod s Skomarja na Roglo preprečil hud naliv, letos je zjutraj kazalo, da se bo zgodba ponovila. A se k sreči ni. Skozi oblake se je sramežljivo prikazalo sonce in skupina, ki goji nordijsko hojo, je po okrepčilu pri počitniški hišici Grumovih na Skomarju, veselo krenila v hrib. Pot je vse, zlasti tiste, ki so po njej hodili prvič, navdušila. Da se ne bi takoj vrnili v dolino, so si privoščili kavico na Pesku, kjer so se jim je pridružili tudi predsednik Anton Obrul s soprogo ter ostali zvesti spremljevalci.

S Peska so se vrnili na Skomarje, kjer jih je že pričakal imeniten, v kotlu skuhan golaž – specialiteta Martina Gruma in Erne Vrabič, vodje skupine pohodnikov. Da razvajeni pohodniki ne bi bili razočarani, so tudi tokrat, kljub odsotnosti mojstric Vere Malič in Majde Groleger, lahko zraven jedli sveže pečen kruh, povrhu pa še imenitno pehtranovo potico. Zadovoljstvo z doseženim ciljem so tako le še okrepili in soglasno ugotovili: „To je bil pa res imeniten zaključek sezone!“

Ampak to ne pomeni, da se ne bodo vse naslednje srede spet s palicami v rokah odpravili na pohod. Za razliko od večine drugih sekcij namreč ta nikoli ne počiva – pravzaprav je ravno skupna hoja tista, ki jim daje novo energijo.