Pevci navdušili z jubilejno prireditvijo

20. januar 2017 – Slavnostni koncert Moškega pevskega zbora Adolfa Tavčarja ob 60-letnici je navdušil polno dvorano Doma kulture v Slovenskih Konjicah.

Pevski zbor, ki deluje v okviru Društva upokojencev Slovenske Konjice, je z delom začel leta 1957 pod vodstvom Jakoba Štefančiča. Od takrat so zbor vodili še Vlado Kukovič, Jožica Hanžič, Olga Kuzmič in od leta 2011 dalje Samo Jezovšek.

Na slavnostnem koncertu ob visokem jubileju so predstavili delček bogatega programa zbora, ki med drugim redno nastopa na različnih revijah, taboru slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični, srečanju štajerskih pevskih zborov v Vurberku ter na revijah pevskih zborov iz krajev z usnjarsko tradicijo.

Koncert, na katerem so nastopili tudi Tomo Jurak, ansambel ME 3 do polnoči in ŽPZ DU Slovenske Konjice, sta povezovala Tjaša Kangler z veznim besedilom in član zbora Milan Rozman s poezijo. Moški in ženski zbor sta zapela tudi skupaj pod vodstvom Sama Jezovška, samostojni ženski zbor pa je vodila Irena Golob. Za predah med zborovskimi pesmimi so poskrbeli pevec Tomo Jurak in dekleta ansambla Me tri do polnoči. Ko so dekleta medse povabila svojega dedka Franca Kadilnika in so skupaj zapeli, se je utrnila tudi prenekatera solza.

60-letnica zbora je bila seveda tudi priložnost za čestitke in priznanja zboru in posameznikom znotraj njega. Vodja konjiške območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Breda Slapnik je pevcem podelila Gallusova priznanja, konjiški župan Miran Gorinšek zboru občinsko priznanje, podpredsednik Pokrajinske zveze DU Celje Drago Prtenjak pa je zboru izročil plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije ter Milanu Rozmanu priznanje Pokrajinske zveze DU. Zborovodji Samu Jezovšku je v zahvalo za njegovo delo izročila priznanje DU Slovenske Konjice podpredsednica Milena Brečko Poklič.

Zboru so za uspešnih 60 let dela čestitali tudi predstavniki drugih pevskih zborov, naš ženski pevski zbor pa jih je presenetil s torto. V imenu zbora se je vsem zahvalil predsednik Jože Malec, ki je pomembno prispeval k sproščenemu vzdušju na odru in v dvorani. Prireditev so zaključili vsi nastopajoči na odru s konjiško himno, pridružili pa so se jim tudi poslušalci. Pravi uvod v sproščeno druženje v veliki avli Doma kulture. Da je prireditev res uspela, zgovorna priča izjava ene izmed poslušalk: „Danes sem ponosna, da sem članica konjiškega društva upokojencev!“