Prostovoljci na Rajskem otoku

21.september 2016 – Prostovoljke programa Starejši za starejše iz našega društva so sodelovale na srečanju prostovoljcev celjskega območja.

V programu sodeluje 21 društev upokojencev s Celjskega in kar 271 prostovoljcev, ki nesebično skrbijo za osamljene in pomoči potrebne vrstnike. Kot je na srečanju, ki je bilo na Rajskem otoku na Proseniškem, povedala regijska koordinatorica programa Ivanka Tofant, so letos prostovoljci opravili že 7074 prvih in ponovnih obiskov. „Zaskrbljujoče je, da smo kar 1289 osebam nudili pomoč in to kar 3850-krat razne pomoči. Ne bom rekla, kdo bi za te starejše moral poskrbeti, saj vsi to dobro vemo,“ je poudarila. Da bi država morala več narediti za starejše in tudi za program, v okviru katerega jim skušajo kar najbolj pomagati, so v svojih nagovorih prostovoljcem poudarili tudi podpredsednica ZDUS Vera Pečnik, vodja programa Starejši za starejše pri ZDUS Anka Osterman, predsednik Pokrajinske zveze DU Celje Silvo Malgaj in začetnica programa, danes tudi sama prostovoljka, Mateja Kožuh Novak. Da pa se vsaj v lokalnih okoljih zavedajo pomena dela, ki ga opravijo prostovoljci, je bilo razbrati iz besed župana občine Šentjur Marka Diacija.

Tokratno srečanje prostovoljcev je bilo namenjeno druženju in izmenjavi izkušenj, oktobra pa se bodo zvrstila izobraževanja po društvih.

srecanje-2016

Konjiške prostovoljke s predsednikom društva Antonom Obrulom