14. oktober 2015 – Članice sekcije Kopriva so deževni dan izkoristile za izobraževanje.
Ker je čas za kisanje zelja in repe, so s pomočjo gospe Ide Tepej osvežile znanje, kako vlagati zelje in repo za kisanje, da le-ta ostaneta čvrsta in dobra. To je v našem okolju najstarejši način predelave, pri katerem naribano zelenjavo nasolimo, dobro potlačimo ter obtežimo, da se ustvari brezzračni prostor. Ob primerni temperaturi se iz sladkorja in mlečnokislinskih bakterij razvije mlečna kislina, ki izdelek konzervira. Kisla repa ugodno vpliva na izločanje vode iz telesa, zato jo je primerno uživati vsaj enkrat tedensko, zlasti v zimskih mesecih. Kislo zelje pa je primerna hrana posebej za sladkorne bolnike, ker vsebuje malo ogljikovih hidratov. Pospešuje delovanje črevesja, širi ožilje, čisti kri, znižuje krvni pritisk, preprečuje prezgodnje staranje, zmanjšuje poapnenje žil, ter povečuje obrambno sposobnost organizma.
V nadaljevanju jih je Katarina seznanila s slabo poznano rastlino po imenu čudežni koren – jam. Med strokovnjaki je znan kot rastlina višje energijske ravni, ki naj bi imela sposobnost shranjevanja svetlobnih etrov. Človek po uživanju tega korena občuti energijsko napolnjenost in ne samo sitosti. Ker je to slabo poznan koren, ki se pri nas uveljavlja počasi, je vsem tudi podelila semena.
Ob koncu so srečanje popestrile s predavanjem o zdravi prehrani in kako si pomagati, da telo ni zakisano.