Športniki uspešni; najbolj kegljači

Junij 2014 – Ves mesec so se vrstila športna tekmovanja celjske pokrajinske zveze društev upokojencev. Konjiško društvo upokojencev je pripravilo pokrajinsko tekmovanje v streljanju z zračno puško ter v kegljanju, naše ekipe pa so sodelovale tudi v tekmovanju v šahu, pikadu, kegljanju s kroglo na vrvici ter v balinanju. Najbolj uspešni sta bili moška in ženska ekipa v kegljanju, saj sta obe zasedli prvo mesto ter se uvrstili na državno tekmovanje upokojencev.

Tekmovanje v šahu je bilo v Mozirju. Konjiška ekipa v postavi Rudi Florjančič, Bogo Šibanc, Marjan Košak in Ernest Mezner je osvojila 4. mesto. V pikadu so se pomerili v Bočni pri Gornjem Gradu. Člani v postavi Franc Krajnc, Stanislav Godec, Jožef Malec in Rudi Slatinšek so zasedli 7. mesto, članice v postavi Elizabeta Menhard, Ljudmila Keblič, Regina Rančnik, Albina Pekovšek in Zofka Voler so bile ekipno šeste. Med posameznicami je Ljudmila Keblič zmagala. V kegljanju s kroglo na vrvici v Andražu nad Polzelo je bila moška ekipa v sestavi Anton Obrul, Franc Krajnc, Karl Oder, Janez Petek in Martin Menhard osma, ženska ekipa v sestavi Elizabeta Menhard, Verona Malič, Darinka Bogatin in Ljudmila Oder pa peta. Balinanje je bilo v Rogaški Slatini. Moška ekipa v postavi Anton Obrul, Ivan Žumer, Andrej Pogorevc in Janez Petek je osvojila 2. mesto. Članice v postavi Martina Kelemina, Valerija Košič, Albina Pekovšek in Nada Smogavc Veber so bile četrte.

Pri pripravi tekmovanja v streljanju z zračno puško je našemu društvu pomagala Strelska družina Slovenske Konjice. S tem tekmovanjem so se tudi začeli letošnji Konjiški dnevi. Med moškimi ekipami so zmagali člani DU Ljubečna, med ženskimi ekipami pa članice DU Vrbje. Naše članice v postavi Martina Kelemina, Milena Brečko Poklič in Zofka Voler so bile tretje. Med posameznicami je Zofka Voler zasedla drugo mesto.

Kegljanje smo pripravili s pomočjo Kegljaškega kluba Slovenske Konjice. Obe naši ekipi, moška in ženska, sta zmagali. Med člani so kegljali Srečko Bornšek, Dušan Grujič, Marjan Grosman, Janez Petek in Žarko Vogrin. Prvo mesto med posamezniki je prepričljivo osvojil Marjan Grosman. Za žensko ekipo so nastopile Verona Malič, Darinka Bogatin, Valerija Košič, Ana Butolen in Zofka Voler. Med članicami je največ kegljev podrla Ana Butolen. Ženska in moška ekipa bosta jeseni sodelovali na državnem tekmovanju upokojencev Slovenije.

strelci s Celjskega 2014V Slovenske Konjice je na tekmovanje v streljanju z zračno puško prišlo deset ekip s Celjskega. Udeležence sta pozdravila konjiški podžupan Bojan Podkrajšek in predsednik našega društva Anton Obrul.

kegljači s Celjskega 2014Skupinska fotografija tekmovalk in tekmovalcev v kegljanju v Konjičanki.

zmagoviti ekipi v kegljanju 2014Na Celjskem najbolje kegljajo naši člani in članice.

Created with Nokia Smart CamTakole je s kroglo na vrvici kegljala naša moška ekipa.