Spet epidemija – bodimo previdni!

V Sloveniji je od 19. oktobra 2020 ponovno razglašena epidemija bolezni Covid 19. Upoštevajte navodila! Torej nikamor brez maske, vedno v varni razdalji, umivajte in razkužujte si roke, predvsem pa čim več ostajajte doma.

Prvič je bila epidemija razglašena od 13. marca do 31. maja. Ta je povsem ohromila naše življenje, tudi znotraj društev upokojencev. Sedaj je za mesec dni spet uradno razglašena epidemija in zopet se je vse ustavilo.

Ukrepi, ki se sicer skoraj dnevno spreminjajo, so vezani na preprečevanje širjenja okužb. Še posebej veljajo vsa opozorila za starejše, saj je ravno pri njih in pri kroničnih bolnikih okužba zelo nevarna in smrtnost bistveno višja. Bolezen se sicer kaže z utrujenostjo, nahodom, slabim počutjem, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Če zbolite in sumite, da ste okuženi z novim virusom, pokličite svojega osebnega zdravnika , ki vam bo dal vsa potrebna navodila. (Več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: www.nijz.si )