Bodimo previdni – upoštevajmo priporočila

V Sloveniji je bila od 13. marca do 31. maja razglašena epidemija okužb z novim koronavirusom (COVID-19). Ta je povsem ohromila naše življenje, tudi znotraj društev upokojencev. Čeprav uradno epidemije ni več, je še vedno potrebna previdnost in upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter seveda vladnih odlokov. Razmere so se ponovno zaostrile jeseni, saj se je število okužb močno povečalo.

Ukrepi, ki se sicer skoraj dnevno spreminjajo, so vezani na preprečevanje širjenja okužb. Še posebej veljajo vsa opozorila za starejše, saj je ravno pri njih in pri kroničnih bolnikih okužba zelo nevarna in smrtnost bistveno višja. Bolezen se sicer kaže z utrujenostjo, nahodom, slabim počutjem, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Še vedno velja: če zbolite in sumite, da ste okuženi z novim virusom, pokličite svojega osebnega zdravnika , ki vam bo dal vsa potrebna navodila. (Več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: www.nijz.si )

Ob sproščanju ukrepov so zaživele tudi dejavnosti v našem društvu – seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. Skupina za nordijsko hojo se tako vsako sredo ob 9. uri odpravi izpred prostorov društva na pohod, začenjajo se pevske vaje in nekateri treningi. Zadnji torek v mesecu nadaljujemo s predavanju o zdravju, ki jih pripravljajo farmacevti Celjskih lekarn…